Lænd og Bækken

Mange oplever perioder i deres liv med smerter i lænden eller i bækkenet. Langt de fleste gange er der tale om en ufarlig – om end meget generende – tilstand.

De fleste vil opleve det som et hold i lænden (hekseskud), hvor man vil opleve at være låst i lænden – og at bevægelse vil være smertefuldt. Det opstår som følge af en uhensigtsmæssig belastning i forhold til hvor stærke de små styrende muskler i lænden er. Dvs nogle vil opleve at de får et hold bare ved at sætte en kop i opvaskemaskinen mens andre vil få det ved tunge løft. Mekanismen bag smerterne er dog den samme.

Lændesmerter med udstrålende smerter (“ischias smerter”) ud i enten det ene eller begge ben kan opstå af flere forskellige årsager. Der kan være tale om smerter fra: leddene i rygsøjlen, bruskskiverne imellem hvirvlerne, bækkens led, musklerne i lænden, nerverne i lænd eller ben, og nerverne i hofte/knæ/ankel eller fod.
Lændesmerter af denne type kan også være tegn på diskusprolaps, men det kræver en undersøgelse af patienten, før man kan udtale sig om den sandsynlige årsag.

Diskusprolaps er langt fra den eneste årsag til lændesmerter med udstråling.

Byens Kiropraktor

Du er altid velkommen til at kontakte Byens Kiropraktor for råd.

Kontakt Byens Kiropraktor