Skuldersmerter

Smerter i skulderen kan have mange årsager. F.eks. slag eller stød mod armen, overbelastning af skulderens muskler efter hårdt fysisk arbejde, irritation af en slimsæk, for snævre pladsforhold i leddet og ikke mindst kan smerterne fremkomme pga. overbelastning af bruskskiverne mellem de nederste halshvirvler eller nedsat bevægelse i dette område.

Nerveirritation:

Nerverne, der forsyner armen, udgår fra rygmarven og passerer ud imellem halshvirvlerne tæt ved bruskskiverne, for at fortsætte hele vejen ud i armen til fingrene.

Ved bevægelse af nakken bevæges bruskskiverne imellem halshvirvlerne og hvis disse bruskskiver er overbelastede opstår der hævelse i området og nerverne, der passerer tæt forbi, bliver irriterede.

Nerverne er ansvarlige for formidling af smerten og ved overbelastet bruskskive opleves smerten både i nakken og ud i armen. Dette kan i sjældne tilfælde være forstadium til diskusprolaps, så det er meget vigtigt at være opmærksom på hvilke aktiviteter, der provokerer symptomerne og undgå disse.

Hvis du er faldet og har taget imod med hænderne kan det have påvirket ledkapslen i skulderen, så leddet er blevet ustabilt. I de situationer er genoptræning af specielt de 4 stabiliserende muskler vigtigt, for at få den bedst mulige funktion af leddet.

Frossen skulder:

Kold skulder (frossen skulder) er en slags betændelsesreaktion i vævet omkring et skulderled. Det er kapslen, der -klistrer- sig fast på overarmens kuglehoved i skulderleddet på grund af ændringer af stofferne i ledhinderne.
Det har ikke noget med bakterier at gøre, men kan komme efter senebetændelse eller betændelse i en slimsæk i skulderleddet. Ofte er der dog ingen sygdom i øvrigt i skulderleddet.

Byens Kiropraktor

Du er altid velkommen til at kontakte Byens Kiropraktor for råd.

Kontakt Byens Kiropraktor